Aan de Opleiding Docent Theater Zwolle komen veel verschillende talenten aan bod, maar niet alle talenten krijgen de kans om op de voorgrond te treden. Wij hebben daarom een aantal van de eerstejaars studenten gevraagd of zij hun ‘verborgen talent’ met ons wilden delen.

Manouk

‘Mij is gevraagd een stukje te schrijven over een ‘verborgen talent’ en voor mij is dat dan mijn ‘schoenenbedrijfje’. Ik tekende al vrij veel op mijn iPad en ben sinds een halfjaar ook aan het kleuren op schoenen. Dat houdt in dat ik schoenen ‘customize’. Dit kan op allerlei manieren. Meestal is het in opdracht van iemand en moet ik schoenen maken met vlinders, Nijntje, glitters, gewoon met kleurtjes enzovoort, die ik dan verkoop. De raarste/leukste aanvraag die ik heb gekregen (waar ik toevallig nu mee bezig ben) is een drankschoen. Die staat dus vol met alcoholflessen… In het begin maakte ik vooral schoenen voor vrienden maar nu verkoop ik ook best veel aan mensen die ik niet ken, via bijvoorbeeld Instagram (@moonsneakercustoms, even zelfpromotie). Ondanks dat het best veel werk kan zijn, vind ik het ontzettend leuk om te doen en blijft het leuk om de reacties van de mensen te zien als de schoenen klaar zijn. Tot hier.’

Barbara Raap

‘Ik spendeer mijn weekenden in een andere wereld; dat klinkt wellicht onmogelijk, maar ik doe het toch. Samen met 60 tot 250 man spendeer ik die tijd in Boshoek, (een fantasydorpje dat problemen als een magneet aantrekt), Nia Doree (een post-apocalyptisch dorp dat uit verschillende gildes bestaat), Lecheim (een dertiende-eeuws dorpje in een dwaalplaats waar mythische wezens echt bestaan) of op de Vortex (een plek vol portalen waar een hoop werelden samenkomen). In al deze werelden ben ik iemand anders, ik ben een healer die een geneesmiddel tegen een mysterieus gif probeert te vinden, of juist een brute ork die geniet van oorlog. Om een lang verhaal kort te maken: ik doe aan LARP.

LARP staat voor ‘Life Action Role Play’; dat is acteren zonder publiek, een verhaal spelen waarin niemand weet wat er gaat gebeuren. Kun je je van vroeger herinneren dat je een stok van de grond opraapte en je heel even een ridder waande? Dat, maar dan met gedetailleerde schuimen zwaarden. En ‘ridder’ is een titel die je moet verdienen. Het leukste deel van de hobby vind ik de personages maken, zowel hun innerlijk bedenken als hun kostuum maken. En als je eenmaal in de huid van zo’n personage zit en het dorp binnenloopt, transformeer je compleet en ben je echt even voor een weekend in een andere wereld.

Op mijn instagram @lonelylarpcrafter deel ik meer larp-foto’s.’

Meer informatie over LARP:https://www.larp-platform.nl/informatie/wat-is-larp/

Robby Hoesenie

‘Robby gaat naar de maan! Stap in mijn raket en neem snacks mee. Ik ben Robby en roep al sinds ik klein ben dat ik naar de maan toe wil. Doen wat onmogelijk lijkt, tegen alle verwachtingen in. Momenteel ben ik die droom aan het verwezenlijken. Ik ga niet echt naar de maan, daar ben ik een te grote angsthaas voor, joh!

Ik heb mijzelf een persoonlijk project opgelegd genaamd ‘De Maanmissie’. Ik wil een nummer opnemen en daar een muziekvideo voor uitbrengen. Dit alles in het kader van ‘Robby gaat naar de maan!’. Ik ben nu halverwege het nummer en heb via Marieke een ruimtepak geregeld! Dat ga ik compleet maken door handig te knutselen. Ik heb een tijdplanning gemaakt en hoop eind december het nummer uit te brengen zodat iedereen met Oud en Nieuw kan ‘djensen’ op mijn tune! Het doet me goed om te zien hoeveel mensen willen helpen bij dit project en ik sta er versteld van als ik een lokaal inloop en plots iemand hoor zingen dat Robby naar de maan gaat, hahaha! Voel jij je geïnspireerd om iets te maken door wat je zo gaat horen, let me know! Anyway, ik zal je niet langer vasthouden en je laten genieten van deze teaser, moge hij lang in je hoofd blijven hangen!’

‘ROBBY GAAT NAAR DE MAAN, BABY!’

Robby gaat naar de maan- Teaser

Femke Posthouwer

‘Toen ik een jaar of dertien was, zag ik een video op YouTube. Ik was compleet gefascineerd door wat ik zag. Ik zag iemand die zich kon transformeren, die aan het tekenen was op haar gezicht. Michelle Phan legde mij uit wat ze aan het doen was en het eindresultaat was betoverend. Er ging toen een wereld voor mij open: de wereld van de Beauty Guru. Naast Michelle Phan vond ik NikkieTutorials en vele anderen. Het liep echter pas uit de hand toen ik Mykie van Glam and Gore vond. Angstaanjagende meesterwerken en bloederige sculpturen. Ik was altijd doodsbang voor alles wat maar een beetje eng was, maar dit werd een fascinatie.

Sinds die tijd ben ik bezig. Ik heb van allerlei make-upspullen verzameld en van alles uitgeprobeerd. Grimeren is voor mij pure expressie. Er zijn zoveel mogelijkheden. Mogelijkheden die ik op het reguliere canvas niet kon vinden. Ik kan urenlang bezig zijn, om de grime er daarna gelijk weer af te halen. Soms is dit heel erg zonde, maar dan bedenk ik dat het voor mij vooral om het proces gaat. De rust die ik vind en de aandacht die ik eraan besteed. Het is echt mijn bezigheidstherapie. Toch voelde ik de drang om het ergens te delen, want stiekem is wat erkenning ook wel erg leuk. Zo ben ik op Instagram begonnen met mijn account @madeupfemke (Ja ja, zelfpromo). Hier deel ik de dingen die ik heb gemaakt, zodat mijn werk niet alleen binnen de muren van mijn kamer blijft. Hiernaast heb ik ook al wat kleinschalige projecten gedaan, bijvoorbeeld voor een spookhuis en een theatervoorstelling. Ik word er ook heel blij van als ik de kans krijg om iemand anders om te toveren en te zien wat dat met diegene kan doen.

Grimeren is iets waar ik mezelf helemaal in kwijt kan. Het brengt mij tot rust en het brengt mij veel plezier en voldoening.’

Leave a Reply

Your email address will not be published.