Natuurplekken!

Deze week delen we onze favoriete natuurplekjes met jullie. Waar wandelen, struinen, lopen of slenteren we graag?

Sophie deelt… Het Engelse werk

Ik ben in september verhuist van het altijd groene Drenthe naar Zwolle. In de eerste week had ik al behoefte aan natuur, de bomen, het gras en de vogels, ik miste het! Dus mijn eerste instinct was om op een fietssite te kijken waarvan de meeste bezoekers waarschijnlijk ANWB-setjes zijn, en vond het plekje: ”Het Engelse werk”. ik besloot er heen te gaan en werd al gauw betoverd door de stilte en de prachtige bomen, vooral de boom langs het water die toen in volle glorie met zijn rode bloesem stond te pronken. Ook zag ik tijdens die wandeling een eekhoorn en een konijntje! Beter kan niet. Deze plek verbaasd me ook elke keer weer, laatst was ik er met mijn vriend en vonden we een heel nieuw stuk waar ik nog nooit geweest ben. Een ander pluspunt is dat als je eruit gaat je heel gauw bij de IJsel bent, en dat is ook een prachtig stukje Zwolle. Nu ben ik er wekelijks te vinden, en als ik echt tot rust wil komen; s’ochtends vroeg rond een uur of zeven met mijn ontbijtje met fluitende vogeltjes om mij heen.

Caroline deelt…

Gwen deelt… een uitgedroogde kattenplant

Nee, dit is geen natuurplek. Ik had graag gewild dat ik een mooie natuurplek met jullie kon delen, maar de situatie leent zich hier momenteel niet voor. Ik heb hooikoorts en dat is in het Corona tijdperk niet zo handig, want op het moment dat je niest of hoest in het openbaar, rennen mensen van je weg en kijken je aan met een boze blik. Elke dag loop ik onderweg naar stage langs een natuurgebied, maar ik voel op dit moment niet de behoefte om daar doorheen te lopen. Ik kan niet bij mijn leerlingen aankomen met een niesaanval, daar schiet iedereen van in de stress. Ondanks dat ik mijzelf volstop met hooikoorts pillen elke dag, wil ik niet mensen angst aan jagen omdat ik zo nodig door een natuurgebied moest lopen. Dus bij deze: een foto van de uitgedroogde plant van mijn kat, Perikles. Dit is mijn stukje groen voor deze weken. Alles voor de gezondheid en het wegnemen van het angstgevoel dat heerst bij de kinderen die ik lesgeef.

Thomas deelt… De Palms

Het is dan wel niet in de buurt van Zwolle, maar wel een schier bossie.
De palms in de buurt van Meppen, Drenthe. Vlakbij het dorp waar ik geboren ben. Je kan er heerlijk wandelen over de zandpaadjes, tussen de jeneverbessen, heide en schapen die af en toe zomaar opduiken. Er zijn mooie kleine open plekjes waar je rustig even kan zitten en zat ruimte om toch stiekem de hond even van de lijn te laten.
Heerlijk even tot rust komen in de Drentse natuur!

Vera deelt…Wijthmen

Dat de Wijthmenerplas leuk is om in te zwemmen, dat is vast veel van jullie niet ontgaan. Maar Wijthmen is ook prachtig om te wandelen én te fietsen! En als je toch wilt zwemmen, loop dan een klein stukje verder dan ‘waar iedereen gaat zitten’, dat heb je grote kans dat je een heel stuk strand voor jezelf hebt! Ik vind het heerlijk hier in stilte te wandelen of rond te fietsen. Ga eens weg bij het water en bekijk wat er zich omheen bevindt!
Tip: Je kan hier veel vlierbloesem plukken en daar vlierbloesemsiroop van maken, heel makkelijk en super lekker!

Iemke deelt… het Kamper Plantsoen

Foto door: Gerrit Veldman

Sinds ik anderhalf jaar geleden naar Kampen verhuisde is het Kamper Plantsoen een van mijn favoriete plekken om te wandelen, of een hardloop rondje te doen. Prachtige oude bruggen, families vol eendjes, zwanen en ganzen, treurwilgen en poorten volgroeid met rozen. Mocht je je ooit in Kampen vinden, breng dan vooral een bezoekje aan dit prachtige natuurplekje grenzend aan het centrum!

Leave a Reply

Your email address will not be published.